top of page

IT Projectmanager

Als Projectmanager leidt je uitdagende projecten om de business te ondersteunen met het realiseren van een adequate en efficiënte informatievoorziening. Je stelt samen met de business en IT collega’s projectplannen op, rekening houdend met de balans tussen wat nodig is en wat mogelijk is. Je zorgt ervoor dat uiteenlopende IT projecten op een zo effectief mogelijke manier worden geïmplementeerd en beheerd. Daarbij begeleid je het projectproces zoals overeengekomen projectdoelstellingen. Dit doe je door goed te sturen op inhoud, mens en resultaat en daarbij ben je intensief betrokken bij de vormgeving, realisatie en invoering. De Projectmanager bezit de vaardigheid om een organisatie voor te bereiden op en te begeleiden tijdens complexe implementaties en transformaties waarbij diverse afdelingen goed met elkaar moeten samenwerken. De projectrisico’s worden in kaart gebracht en worden juist gemanaged en indien gewenst afgestemd met stakeholders. Overall, zorgt de Projectmanager IT voor een voorspelbare en beheersbare oplevering van processen en digitale ondersteuningsmiddelen.

Jouw kracht

Je houdt overzicht in je projecten en brengt structuur aan. Je geeft richting én werkt goed samen op verschillende niveaus zowel binnen de organisatie als met de stakeholders. Je bent een stevige onderhandelaar met een sterk analyserend en oplossend vermogen. Hoofd- en bijzaken weet je goed te scheiden. Kortom, jij hebt:

  • hbo- of academisch werk- en denkniveau.

  • 6-8 jaar ervaring in projectmanagement inclusief adoption management binnen de business en het IT domein. Internationale trajecten hebben hierbij een pre.

  • Ervaring met toepassing van projectmanagement methodologieen zoals Prince 2 en IPMA en ervaring in Agile, Scrum, ITIL en ondersteunende projectmanagement software. Kennis van Prosci ADKAR is een pré.

  • goed inzicht in het (politiek beladen) spanningsveld waarbij IT-dienstverlening ondersteunend is aan de business.

  • algemene kennis van het IT-domein; infrastructuur (On Prem en Cloud), beheer, IT development (software) en architectuur & security.


Geïnteresseerd? Neem contact met mij op via roy.dankers@imbri.nl of +31(0)6 28351341.


bottom of page