Onze collega Kim Gorren vierde afgelopen dinsdag haar verjaardag. Zelf vertelt zij hieronder over haar ervaring met het vieren van haar verjaardag in een tijd van isolement, veranderingen in de samenleving en creativiteit!

Creativiteit, dat is wat wij nodig hebben in Nederland!

Gisteren was het mijn verjaardag en het voelde redelijk vreemd. Alleen thuis, niemand om je heen om deze dag mee te vieren. Op dit moment zijn er veel mensen in Nederland alleen in isolatie, thuis aan het werk en afgesloten van sociaal contact. Ik denk dan ook dat deze vorm van social distancing voorlopig nog even aanhoudt. Zijn het moeilijke tijden of ga je hier op een positieve manier mee om? Ga je creatief op zoek naar ideeën om deze abrupte verandering in onze samenleving geen grote negatieve impact te laten hebben? Positief blijven en denken aan initiatieven om toch op een verantwoorde manier met elkaar in contact te zijn.

Dit is zeker waar ik voor sta, samen sterk als team binnen Imbri International maar ook naar de professionals toe die wij als organisatie bemiddelen. Sterk voor de maatschappij waar wij op zoek zijn naar methodes om ons steentje bij te dragen. Uitleg geven op scholen over hoe te werken met Office Teams zodat leerlingen toch in contact met elkaar kunnen blijven.

Gisteren werd ik door mijn collega’s bij Imbri International leuk verrast en wisten zij een positieve boost te geven aan mijn dag. Tijdens ons dagelijks remote ochtendoverleg had iedereen zijn eigen werkplek voor mij versierd en werd er bij aanvang gezongen. De dag werd afgesloten met een drankje om te proosten op mijn nieuwe levensjaar! Toch niet zo alleen met mijn verjaardag en dan al niet samen op kantoor, toch samen om deze dag enigszins speciaal te maken.

Laten we allemaal meedenken hoe we kunnen bijdragen aan de maatschappij. Hoe we mensen die afgesloten zijn van sociaal contact toch kunnen betrekken in ons dagelijks leven. Heb jij creatieve ideeën deel die dan vooral met ons en laten we samen kijken hoe we een positieve wending aan de huidige situatie kunnen geven!